Kulturbedrifter
Kunstgalleri
Lokalmat og -drikke
Museum
Opplevelser
Organisasjoner
Overnattingstilbud
Servering/selskaper
Severdigheter
Spisesteder

Den Gyldne Omvei

Vegstrekningen Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag, med mat, kunst- og kulturopplevelser underveis.

Du kan besøke kunsthåndverkere i sine verksted, produsenter av gårdsmat, historiske minnesmerker, galleri og kunstmuseum, skulpturpark – og du kan spise og sove godt i fredelige omgivelser.

Her er en oversikt over aktørene i Den Gyldne Omvei.

Gjestfrihet og variasjon

Flere steder finner du spennende gårdsbutikker som selger både lokal mat og flotte gaveartikler. Nærheten til sjøen gir muligheter til bading, fiske, båt- og friluftsliv. Uansett hvor du drar og hvem du besøker vil du møte et gjestfritt og dyktig vertskap, som hjelper deg med å få det aller beste ut av oppholdet på Inderøy.

Ideen til Den Gyldne Omvei

Etter at Inderøy ble årets kulturkommune i 1996, ble ideen om Den Gyldne Omvei lansert. Samvirkeforetaket ble stiftet i 1998, og siden den gangen er omveien blitt en merkevare både i Norge og i utlandet.

Antall medlemmer i samarbeidet har også økt, og samarbeidet – der framsnakk av hverandre er viktig – er utvidet til å omfatte over 20 besøkssteder. «Kvalitet i alle ledd» er den viktigste rettesnora for aktørene.

Visste du at Straumen – kommunesenteret i Inderøy – ble kåret til Norges mest attraktive tettsted/by i 2020?

Den Gyldne Omveis nettsider finner du alt du trenger av informasjon om tilbudene hos de over 20 plassene du kan besøke langs omveien.

Bærekraftig reisemål

Inderøy kommune var blant de første kommunene i Norge og Europa som ble tildelt kvalitetsstempelet «Bærekraftig Reisemål». Merkelappen samler og synliggjør gode tiltak og samarbeid knyttet til naturen, mattradisjoner, kunst og kultur og mennesker.

Inderøy og Den Gyldne Omvei er et ideelt grønt reisemål. Du beveger deg i et vakkert kulturlandskap og forholdsvis flatt terreng. Ideelt for turer på sykkel.

Her finner du en film om det bærekraftige reiselivet i Inderøy kommune. (cirka to minutter.)

Gå tilbake til oversikten

Detaljer

Telefon: + 47 90 20 98 77

E-post: styreleder@dgo.no

Nettsted: https://dgo.no/