Bedriftsmessa – der inderøybedriftene treffer 10. klassingene

28. oktober er det bedriftsmesse i idrettshallen på Akset. Dette er en unik mulighet til å treffe 10. klassingene ved Inderøy ungdomsskole.

Standene med tilgang til strøm, bord og stoler står klare etter husflidsmessa dagen før, og det er gratis for alle bedrifter i Inderøy å melde seg på.

Alle bedrifter i Inderøy er velkomne til å delta med stand, både store og små

Foredrag for elevene

For elevene starter dagen med et inspirasjonsforedrag i kultursalen. Det er det Ole-John Fossum fra Farbu & Gausen som står for. Han får trolig med seg en lærling fra bedriften.

– Det er superbra at Ole-John og Farbu & Gausen stiller opp på denne måten. Å få noen fra næringslivet i Inderøy til å fortelle om hvordan det er å jobbe her i praksis, er gull verdt, sier Paal Stavrum i Inderøy Utvikling.

Går fritt mellom standene

I tidsrommet 9:30 til 11:30 går tiendeklassingene rundt og besøker standene.

– Vi har bedt bedriftene ta med seg informasjon og eventuelt utstyr som viser hva de jobber med eller produserer, og mange av bedriftene har tatt utfordringa på strak arm, sier daglig leder Paal Stavrum i Inderøy Utvikling.

Han forteller at Vangs, for eksempel, stiller med en egen simulator, og at Hvacs tar med seg solceller og energilagringsmuligheter til messa. Flere andre stiller også med utstyr som viser hva de gjør.

Viktig del av yrkes- og utdanningsveiledninga

Bedriftsmessa er et ledd i yrkes- og utdanningsveiledninga ved Inderøy ungdomsskole, og er en del av faget utdanningsvalg.

Når elevene går rundt på messa orienterer bedriftene om produksjon, arbeidsforhold, fag, yrker og utdanningsmuligheter innenfor deres område.

– I tillegg til å møte elevene er dette også en flott anledning for bedriftene til å treffe hverandre, sier Paal Stavrum.

Driver du bedrift i Inderøy?

Inderøy Utvikling er næringsforumet for alle med næringsvirksomhet i Inderøy.
Vi samler næringslivet - og er pådriveren for utvikling av næringslivet i Inderøy.