Den gyldne bussruten i sommer

Det er mye å oppleve på Inderøy i sommer og det blir igjen mulighet til å oppleve den gyldne bussruten. Her er en smakebit på hva du finner langs den gyldne bussruten på Inderøy. 

Med den gyldne bussruten kan du oppleve Den Gyldne Omvei i sommer, og hoppe på- og hoppa av der det passer deg. Bussen har flere avganger daglig og passerer flere overnattingssteder på Inderøy. På alle stoppestedene og langs den gyldne bussruten finner du flere medlemsbedrifter hos Inderøy Utvikling.

Her er en oversikt over medlemsbedriftene som du kan se eller oppleve langs den gyldne bussruten i sommer:

SAGA – senter for fotografi

På Saga starter den gyldne bussrute tre ganger daglig. Her finnes også Inderøy Kaffebrenneri og Havfruene. I tillegg finner du Røra Mekaniske Verksted AS her. Saga har åpent galleri i sommer. Les mere om Saga

Galleriet til Saga er åpent i sommer og den gyldne bussruten starter og stopper sin rundreise her.

Galleriet til Saga er åpent i sommer!


Straumen sentrum

Bussen stopper i Straumen sentrum. Her finnes Nils Aas Kunstverksted, Inderøy Slakteri, Husby Optikk, Inderøyningen, Sparebank 1 SMN, Treverkstedet Legno, Inderøy landhandleri og Elon Inderøy m. fl.

Straumen har mye å by på. Du kan også ta en digital vandring rundt på Straumen og finne informasjon om historiske steder. Se etter QR-koder.

På Straumen finner du flere historiske steder og byggverk, og det finnes digital informasjon tilgjengelig:
(QR-koder finnes på hvert sted)
Klokkarstu, Inderøy Meieri, Børgin, Limsteinsplassen, Vaggplassen, Herman Løchens plass og bruene over tidevannsstrømmenTidevannsstrømmen og Møllebruk, Bryggene og «Kølhagan», Nergata 1-14 og Muusbrua.

Varer,tjenester og opplevelser på Straumen

Finner du en slik QR-kode et sted på Straumen i sommer er det bare å skanne med kameraet på mobilen og du får opp nyttig informasjon om stedet eller byggverket.

QR-tjenesten er levert av Inderøy Utvikling

Kulturlandskapet preger Straumen og Inderøy og gir gode opplevelser og ro i sjela.
Kulturlandskapet på Inderøy, sett fra Straumen med retning mot Sakshaug kirke og gamle Sakshaug kirke og med Husfrua øverst til høyre i bildet.
Muusbrua – en av flere historiske steder og byggverk å besøke på Straumen i sommer.

Du kan som alternativ for buss vandre videre gjennom Muustrøparken fra #2 til neste stopp/hopp på #3. 

Primstaven

Primstaven bokhandel og antikvariat er verdt en stopp. De er lokalisert i samme bygg med NTE Inderøy, MæDæ Coaching og Kjøleteknikk Midt-Norge. I nabobygget finnes Vidu og Reodor.

Oppover Venna (langs veien retning Steinkjer) finner du flere medlemsbedrifter:
Brødrene Sundli AS, Klepp Regnskap, Madsen Elektro, Fresk treningssenter, Inderøyurter, Inderøy Kulturhus, Tindved Kulturhage, Rockegården, Ystgård Gartneri, Inderøy Utvikling og Inderøy videregående skole.

Jegtvolden Fjordhotel

På veien til Jegtvolden Fjordhotel passerer du Hoff Sundnes. På Jegtvolden kan du overnatte, spise lunsj og nyte idyllen ved fjorden. Ypperlige bademuligheter!

Øyna og Husfrua

Her finner du Straumens og kanskje Trøndelags lengste utsikt til lunsjen. Både Øyna og Husfrua har overnatting i kulturlandskapet. Her kan du overnatte, spise frokost, lunsj, middag, «glæmpe» – og i tillegg besøke gårdsbutikken til Inderøy Mosteri like ved. (Hint-hint – deilig leskende drikke i sommervarmen).

Inderøy Mosteri holder åpen gårdsbutikk i sommer og har leskende drikker i sitt sortiment.
Maren og Yngve satser på kvalitet og med gårdsbutikk hos Inderøy Mosteri.
Har du prøvd "Glamping"? Det er ganske enkelt familieteltovernatting -med seng. Tenk å våkne til denne utsikten da? 
Dette med mye mer får du hos Husfrua i sommer.
Har du prøvd «Glamping»? Det er ganske enkelt familieteltovernatting -med seng i kulturlandskapet. Tenk å våkne til denne utsikten da?
Overnatting med deilig frokost mer får du hos Husfrua i sommer.

Inderøy Gårdsbryggeri

Inderøy gårdsbryggeri har ølsmaking, pub og omvisning. Bryggeriet er nabo til Maurtuva Vekstgård. På veien hit passerer du T. N. Vangs Mekaniske, som er en av de største bedriftene og arbeidsplassene i Inderøy. 

I tillegg finnes flere bedrifter på Utøy, med Exas, Letnes AS, PGsnekkern AS, Stokkan Stein & Pukk AS, Skarnsundet Fjordsenter, Åsvang Gård og Atle Karlsen AS (skorsteinsrehabilitering).

Inderøy Brenneri

Inderøy brenneri på Berg gård kan du oppleve gårdslivet, gårdsbutikken og prøvesmake den beste akevitten. Husk å ta turen innom gårdsbutikken. Ta deg god tid.

Inderøy Brenneri har de beste akevitter - som er produsert på egen gård og med lokale råvarer. Sterk samling som merkes på tunga.
Inderøy Brenneri har de beste akevitter – som er produsert på egen gård og med lokale råvarer. Sterk samling som kan merkes på tunga.

Du kan også fra Inderøy brenneri vandre videre til neste stopp/ hopp på – Kjerknesvågen kai.

Kjerknesvågen kai

På Kjerknesvågen finnes også Farbu & Gausen, Lyngstad hønseri, Hellvikhus Inderøy, Brubakka eiendom og Utetrivsel AS.

På vei til Kjerknesvågen kai passerer bussruten Vikan hyttefelt -et fantastisk flott og idyllisk hytteområde -som har ledige hyttetomter. 

Gangstad Gårdsysteri

Gangstad gårdsysteri har også is og kuer (!). På Skjelvågen finnes en av flere pop-up restauranter som også er nytt av året. God mat lokalt på Røra har også et utmerket mattilbud som anbefales for den som vil nyte Trøndelags beste råvarer innen lokal mat.

Gulburet

Siste stoppested er Gulburet, der du finner bakeri, gårdsbutikk, galleri, park, katta Kattrine og kårboligen på gården. Smak på dagens bakst og god kaffe fra Inderøy kaffebrenneri.

I tillegg har de nydelige spekemat fra Skogset gård, som du også ser fra Gulburet og kan enkelt besøke på dette stoppet. Siste etappe av bussturen og rundturen på Inderøy er tilbake til Straumen.

Les mer: Straumen – Norges mest attraktive by i 2020 er verdt et besøk

Det er mulig å vandre tilbake- eller å sykle tilbake til Straumen. Kulturstier på Inderøy finner du på: https://ut.no/

Velkommen – det er bare å nyte sommeren på Inderøy!

Video: En kort og livlig video som viser den gyldne bussruten på Inderøy i sommer. Video fra Den Gyldne Omvei.

Båtfolk: Kommer du til Inderøy med båt anbefaler vi å besøke Den Fagre Fjordvei sin nettside

#Bestilag

For å lese om flere medlemsbedrifter i Inderøy Utvikling finnes en oversikt her:
https://inderoyutvikling.no/bedrifter

Her finner du ulike typer lokaler og eiendom til salgs og utleie hos våre medlemsbedrifter:
https://inderoyutvikling.no/naeringsarealer

Riktig god tur og God sommer!

Driver du bedrift i Inderøy?

Inderøy Utvikling er næringsforumet for alle med næringsvirksomhet i Inderøy.
Vi samler næringslivet - og er helt klart den viktigste pådriveren for utvikling av næringslivet i Inderøy.