Demensvennlig er også servicevennlig

Her kan du ta kurset «Et mer demensvennlig samfunn». Det gir deg kunnskap om hvordan du skal møte personer med demenssykdom, og er også et krasjkurs i service. Uansett nyttig for deg som møter folk i din virksomhet.

Kurset ledes av demenskoordinator Mari Bragstad Hammer i Inderøy kommune og Kjerstin Heggdal Grimstad fra Maurtuva Vekstgård. Det ble spilt inn våren 2021, med Inderøy Utvikling som teknisk arrangør og bidragsyter.

Kurset er et samarbeid mellom Nasjonalforeningen for folkehelse, Inderøy kommune og Maurtuva Vekstgård.

Her kan du melde deg på det 39 minutter lange kurset og få umiddelbar tilgang.

Hvorfor ta dette kurset?

Med litt innsats fra oss alle kan vi gjøre livet mye tryggere, bedre, enklere og mer verdig for personer med demens her i Inderøy kommune, både de som er fastboende og de som kommer som gjester.

I tillegg får de ansatte god innføring i god kundebehandling og tilrettelegging for spesielt sårbare grupper som ønsker å oppleve god livskvalitet her i kommunen.

At så mange i kommunen deltar på kurset bidrar også til å styrke omdømmet til Inderøy som en av de ledende kommunene når det gjelder demensomsorg og det gode liv på tross av en slik diagnose.

Slik blir din bedrift sertifisert

Inderøy kommune og Nasjonalforeningen for folkehelsen signerte avtale i 2016, og så langt har over 20 bedrifter, enheter og organisasjoner i Inderøy kommune blitt sertifisert. Flere enn 100 personer har gjennomført kurset, men målet er at mange flere skal ha nytte av det.

Når minst 50 prosent av de ansatte som er i kontakt med kundene i bedriften har tatt kurset, får bedriften sertifiseringsmerket som viser at den er en demensvennlig bedrift.

Merket kan monteres ved for eksempel inngangspartiet, og det er lurt å sikre seg merket før turistene igjen inntar Inderøy kommune.

Her kan du melde deg på det 39 minutter lange kurset og få umiddelbar tilgang.

Disse er sertifisert som demensvennlig bedrift i Inderøy

Boots apotek
Bunadssaum
Coop Prix Sandvollan
Coop Prix Straumen
Euroincs
Evas Hjemmetjeneste
Flyndra
Gangstad Gårdsysteri
Hamnasætra
Hellan Taxi
Inderøy Gårdsbryggeri
Inderøy kommune, servicetorg
Inderøy kommune
Inderøy Sanitet
Jegtvolden Fjordhotell
Maurtuva Vekstgård
Mosvik Frivilligsentral
Nils Aas
Sandvollan Sanitet
ZikZaks
Øynaparken
Inderøy Utvikling

Driver du bedrift i Inderøy?

Inderøy Utvikling er næringsforumet for alle med næringsvirksomhet i Inderøy.
Vi samler næringslivet - og er pådriveren for utvikling av næringslivet i Inderøy.