Opplevelser i Inderøy – sjekk denne oversikten

Opplevelser i Inderøy er det mange av. Lokalmat i verdensklasse, Den Gyldne Omvei, kommunesenteret Straumen – Norges mest attraktive by/tettsted i 2020. Dette er bare litt av det Inderøy kan tilby av opplevelser.

Inderøy er en kommune som ligger innerst i Trondheimsfjorden. De tidligere Mosvik og Inderøy kommuner ble slått sammen til «nye» Inderøy kommune i 2012.

Opplevelser i Inderøy

Sørfra

Du tøtsjer såvidt innom Inderøy hvis du kjører E6 mellom Verdal og Steinkjer. Kommer du sørfra og passerer den vesle Koa-tunellen, kommer du til Røra. På venstre side, helt nede ved fjorden, starter Den Gyldne Omvei. Her er lokalmatbutikken God mat lokalt et naturlig stoppested. Butikken er en opplevelse i seg selv, med lokalmat og -drikke fra over 80 ulike produsenter.

Nordfra

Kommer du langs E6 fra Steinkjer, kan du svinge av til høyre mot Den Gyldne Omvei ved Vist (der 4-felts motorveg slutter). Da står mat- og kulturopplevelsene i kø langs veien. Og, ikke minst: Du kan nyte et fantastisk landskap. Sett ned farten og ta inn visuelle inntrykk og andre sanseinntrykk.

Vestfra

Kommer du langs fylkesveg 755 fra Fosen, møter du Mosvik og Framverran i tidligere Mosvik kommune. Hvis du svinger av veien rett før du passerer den majestetiske Skarnsundbrua, kjører du noen kilometer og kommer til Venneshamn og Framverran, der Northug Opplevelser AS holder til på Selli gård. Det er her den berømte skifamilien Northug kommer fra, med olympisk mester og verdensmester Petter Northug i spissen.

Når du passerer Skarnsundbrua, som da den var nybygd var verdens største skråkabelbru, kommer du til Utøy og resten av kommunen. Vær årvåken når du kjører langs veien, for plutselig dukker det opp et gårdsutsalg for melk og andre melkeprodukter eller et lokalt gårdsbryggeri.

Opplevelser i Inderøy – samleoversikt

NB! Det er viktig å sjekke informasjon fra hvert enkelt sted for å finne åpningstider og sesongtilbud. Dette varierer gjerne i løpet av året.

Opplevelser innen mat og drikke

Klikk på lenkene for mer informasjon.

Den Gyldne Omvei: Produsenter av gårdsmat er blant deltakerne i Den Gyldne Omvei, sammen med kunsthåndverkere, gallerier, overnattingssteder og så videre.

Gangstad Gårdsysteri: Har vunnet mange priser for sine produkter. Ysteriet produserer ost og iskrem av gårdens ferske kumelk, og har eget utsalg.

Inderøy Mosteri: Driver verdens nordligste kommersielle eplehage og foredler egne råvarer lokalt. Eget gårdsutsalg.

Inderøy Gårdsbryggeri: Brygger 25 øltyper og andre drikker. Gårdsbutikk som er åpen i perioder av året.

Inderøy Slakteri: Er kanskje mest kjent for sitt Inderøysodd, men produserer også mange andre nisjeprodukter. Har egen slakteributikk, som er vel verdt et besøk.

Inderøy Brenneri: Tilbyr akevittopplevelse med smaking. Og det er en opplevelse i seg selv å besøke Berg gård og brenneriet. Av naturlige og lovmessige årsaker kan du ikke handle akevitten på produksjonsstedet.

Rødbrygga Inderøy: Ligger vakkert til på Straumen – ved Norges nest sterkeste tidevannsstrøm. Restauranten har et bredt utvalg av retter på menyen, og brukes også mye som selskapslokale.

Gulburet: På gården Verdal Østre finner du Gulburet og en rikholdig gårdsbutikk og kafé med lokal mat og drikke. Gulburet har også eget bakeri og bryggeri. Det er dessuten en opplevelse å tusle inn på tunet og møte vertsfolket.

e@ Internettkafe (en del av VIDU): Et hyggelig møtested i Straumen sentrum, der du får servert nykvernet kaffe og spennende lunsjretter med lokale råvarer. Fra Marens Bakeri kommer det også kaker og nystekte brød. NB! I sommersesongen drifter kafeen også turistinformasjonen på vegne av Inderøy kommune.

God mat lokalt: Lokalmatbutikk som selger produkter fra over 80 trønderske mat- og drikkeprodusenter. Tilbyr i tillegg servering og catering. Har også egen nettbutikk.

Jegtvolden Fjordhotell: Ligger vakkert til ved Trondheimsfjorden, like ved kommunesenteret Straumen. Her kan du nyte deilig middag rett ved sjøkanten, i idylliske omgivelser.

Øyna Kulturlandskapshotell: Her kan du nyte lunsj og middag, og menyen varierer etter sesong og tilgang på råvarer. Øyna ligger fantastisk til på en høyde med panoramautsikt utover Trondheimsfjorden. Hotellet ble i 2021 kåret til et av Europas 15 beste hoteller av Fodor’s Travel.

Husfrua gårdshotell: Har sommeråpen kafé, med kaffe, kaker og enkle lunsjretter.

Opplevelser innen kultur og arrangementer

SommerPuls musikkfestival: Arrangert første gang i 2022 – på Straumen (kommunesenteret i Inderøy).

Inderøy Kulturhus: Kulturhuset arrangerer kulturopplevelser i alle sjangrer, og har egen kafé. Sjekk gjerne hva som finnes av tilbud akkurat nå, via kulturhusets egne nettsider.

Opplevelser innen attraksjoner og museer

Nils Aas Kunstverksted: Billedhuggeren Nils Aas var fra Inderøy. Kunstverkstedet i Straumen sentrum er museum for Nils Aas’ verk, og i tillegg et galleri med ulike utstilinger av samtidskunst. I lokalene finner du også en kunstbutikk.

Saga – senter for fotografi: Her er det både galleri, workshoper i fotografi og badstue-tilbud (!). I tillegg til hotell, selskapslokaler og matservering – med mer. Ligger vakkert til ved Borgenfjorden.

Strømnes – oldefars gjestehus: Tilbyr blant annet Escape Room – et spill for 2-8 personer. Oppdrag skal utføres, en historie fortelles og deltakerne går inn i et spesialbygd rom fylt med spennende oppgaver, koder og gåter.

Northugrunden: En 5,5 kilometer lang tursti i Framverran, som var blant annet Petter Northugs treningsrunde i starten av karrieren. Turstien er godt merket, og du starter ved Vestvik kirke.

Historiske steder: For kommunesenteret Straumen har vi samlet en oversikt over historiske steder. Du kan rusle rundt, og samtidig lære litt om de ulike stedene. Søk på Historiske steder under «Varer, tjenester og opplevelser» i denne oversikten, så finner du attraksjonene.

Du finner en samlet oversikt over mangfoldet av varer, tjenester og opplevelser i Inderøy her.

Du kan også sjekke Den Gyldne Omveis nettsider for mer informasjon og enda flere aktører.

Les mer om Inderøy kommune her.

NB! Denne oversikten er under stadig utvikling. Det er nok å ta av. Lykke til på tur i Inderøy kommune.

Driver du bedrift i Inderøy?

Inderøy Utvikling er næringsforumet for alle med næringsvirksomhet i Inderøy.
Vi samler næringslivet - og er pådriveren for utvikling av næringslivet i Inderøy.