Overnatting Inderøy – finn din soveplass her

Overnatting i Inderøy betyr et mangfold av muligheter, fra camping til spektakulære hotellrom. Her får du den store oversikten.

I Inderøy kan du velge mellom vidt forskjellige overnattingsopplevelser. Og vi kaller det opplevelser, og ikke bare overnatting. Her får du nemlig både visuelle, kulturelle og smaksmessige høydepunkter i tillegg til gode netter med søvn.

Vi går rett på sak. Her er oversikten:

Overnatting i Inderøy – hoteller

Øyna Kulturlandskapshotell: Hotellet tilbyr en spesiell hotellopplevelse, med rom som er bygd inn i landskapet. Det er panoramautsikt fra alle de 18 rommene, ut over kommunesenteret Straumen og Trondheimsfjorden. I 2021 ble Øyna kåret til et av Europas 15 beste hoteller av reisegiganten Fodor’s Travel, som det eneste nordiske på lista.

Jegtvolden Fjordhotell: Tradisjonsrikt hotell, i sjøkanten ved Trondheimsfjorden. Her våkner du med bølger som slår mot stranda, og kan rusle ned i fjæra og finne roen. Kommer du med båt, kan du legge til ved hotellets gjestebrygge. Det er heller ikke langt til kommunesenteret Straumen.

Husfrua gårdshotell: I den sjarmerende trønderlåna Husfrua kan du spise godt, nyte utsikten og oppleve nærheten til dyra på gården. Soverommene har hvert sitt særpreg og er oppkalt etter mennesker som har vokst opp i trønderlåna, slik som for eksempel Gudrun, Kjerstina, Jonetta, Magnhild og Gregor.

Saga Hotell: Badehotell med sauna og badebrygge. Lite og intimt, et par steinkast fra Straumen sentrum og med kort vei til badeplassen Sundsand. Hotellet er en del av Saga – senter for fotografi.

Strømnes – oldefars gjestehus: Sier selv at dette kanskje er Norges minste hotell – med fire dobbeltrom med bad – og Snekkarstu med plass for to gjester. Her får du en kombinasjon av nostalgi og moderne komfort, og kort vei til kommunesenteret Straumen.

NB! Flere av overnattingstilbudene i Inderøy ligger like ved kommunesenteret Straumen, som i 2020 fikk statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling. Dette var første gang et tettsted, og ikke en by, fikk denne prisen, som også kalles «Attraktiv by-prisen».

Les mer om kommunesenteret Straumen her.

Utsikt fra Husfrua gårdshotell mot Straumen.
Flott utsikt fra øverst i kulturlandskapet på Inderøy. Her finner du Øyna kulturlandskapshotell og Husfrua Gårdshotell. Foto: Jon-Erik Vollan.

Overnatting Inderøy – camping

Koa Camping: Ligger idyllisk til på Røra, med utsikt over og nærhet til Trondheimsfjorden. Overnatting i hytter eller i medbrakt bobil, campingvogn eller telt. I sommersesongen kan du leie båt og handle i kiosken. Lokalmatbutikken God mat lokalt ligger bare fem-ti minutters rusletur unna.

Andre overnattingstilbud i Inderøy

Skarnsundet Fjordsenter: Ligger på Vangshylla like ved Skarnsundbrua og Skarnsundet, som er kjent for et fantastisk fjordfiske. Her er det altså fiske og friluftsliv som står øverst på agendaen. Her kan du bo i leiligheter med to eller tre soverom, og det er naturligvis mulig å leie båt til fisketurene.

Maurtuva Vekstgård: Tilbyr til vanlig velferdstjenester, og åpner for overnatting når det er muligheter for det. Gården ligger på en høyde med fritt utsyn til både fjell og sjø.

Margrete Haugum: Tilbyr gårdsovernatting i det ene huset i gårdstunet. Stedet passer for par, de som reiser alene og familier (med barn). Gården ligger med flott utsikt mot fjorden. Booking via Airbnb.

Utsikt fra Jegtvolden Fjordhotell.
Opplevelser og flott utsikt ved sjøen hos Jegtvolden Fjordhotell. Foto: Jon-Erik Vollan.

Opplevelser i Inderøy

Inderøy har lokalmat i verdensklasse, et kulturlandskap uten sidestykke, 175 kilometer fjordlinje og et kommunesenter som ble kåret til Norges mest attraktive by/tettsted i 2020

Inderøy har også status som bærekraftig reiselivskommune, og er full av gode opplevelser.

Her finner du en egen oversikt over opplevelser i Inderøy kommune

Om Inderøy

Tidligere Mosvik og Inderøy kommuner ble slått sammen i 2012, og navnet ble Inderøy kommune. De to tidligere kommunene bindes sammen av den mektige Skarnsundbrua – i sin tid verdens største skråkabelbru.

Straumen er kommunesenteret i Inderøy kommune, som har et svært mangfoldig kultur- og næringsliv. Les mer om kommunen og hvilke kjente folk som er herfra. Kanskje er noen kjent også for deg.

I denne videoen kan du lære mer om Inderøy kommune:

Filmen er produsert i 2022, i et samarbeid mellom Næringsalliansen for Trøndelag, Inderøy kommune og Trøndelag fylkeskommune.

Driver du bedrift i Inderøy?

Inderøy Utvikling er næringsforumet for alle med næringsvirksomhet i Inderøy.
Vi samler næringslivet - og er pådriveren for utvikling av næringslivet i Inderøy.