Publisert 30.07.2020

Bibliotekar barn/ungdom

Org. nr: 840029212 Stillingsident: 4268423190 Presentasjon av stillingen:

Vil du bli vår nye kollega?

Ved Steinkjer bibliotek som ligger på Dampsaga kulturhus, er det ledig en fast stilling på 100% som barne- og ungdomsbibliotekar fra 1. desember 2020.
Steinkjer bibliotek er en enhet i kulturetaten. Biblioteket er inne i en spennende tid med planlegging av et moderne og innovativt kulturhus i sentrum, som skal huse både et framtidsrettet bibliotek og flere andre kulturaktører. Steinkjer bibliotek har et sterkt fagmiljø med 9 ansatte fordelt på ca. 7 årsverk og har ansvar for å tilby gode bibliotektjenester til hele Steinkjers befolkning. Biblioteket har en hovedavdeling lokalisert i Dampsaga kulturhus og en avdeling i Malm. Steinkjer kommune har ca. 25 000 innbyggere etter sammenslåingen med Verran fra 2020.
Vi søker etter en utviklingsorientert, engasjert og faglig dyktig kollega som vil være med og realisere en offensiv bibliotektjeneste. Du skal bidra til et mangfold av gode arrangementer og aktiviteter til barn og unge. Du er glad i å formidle aktuell, anerkjent og allsidig litteratur til et yngre publikum. Barne- og ungdomsbibliotekaren får også en sentral rolle i etableringen av et nytt folkeverkstedtilbud fra høsten 2020.

Arbeidsoppgaver:

 • Formidling, lesestunder og digitale tjenester
 • Være en pådriver for gode arrangementer og aktiviteter til barn og unge, samarbeid med skoler og barnehager
 • Medieinnkjøp i samarbeid med fagteam, noe katalogisering, samlingsutvikling
 • Delta i planlegging av nytt bibliotek og tjenestetilbudet til barn og unge, samt etablering og organisering av folkeverksted
 • Publikumstjeneste, skrankearbeid. I stillingen inngår skrankevakter etter fast vaktplan, inkludert kvelds- og lørdagsvakter

Kvalifikasjoner:

 • Godkjent bibliotekarutdanning fra OsloMet/HiOA på bachelornivå. Eventuelt bachelor med 60 stp bibliotekfag i eller utenfor graden
 • Gjerne erfaring fra biblioteksektoren, ønskelig med erfaring med bruk av biblioteksystemet Bibliofil
 • Erfaring med formidling til barn og unge
 • God kompetanse innen barne- og ungdomslitteratur
 • God kompetanse i bruk av digitale medier og IKT generelt
 • God muntlig og skriftlig formidlingsevne i norsk

Vi ser etter deg som:

 • Er kreativ, initiativrik og har god gjennomføringsevne
 • Trives godt i formidlerrollen foran et ungt publikum og kommuniserer godt med folk i alle aldre
 • Liker å lese
 • Behersker formidling og kommunikasjon via sosiale medier godt
 • Er utadvendt, serviceinnstilt og har godt humør
 • Er fleksibel, løsningsorientert og vant til å jobbe selvstendig
 • Er en god lagspiller som verdsetter delekultur og er åpen for innspill fra andre
 • Jobber strukturert, har solid ansvarsfølelse og indre motivasjon, og kan takle et til tider stort arbeidspress
 • Ser bibliotekets rolle i samfunnet og holder deg faglig oppdatert innenfor det bibliotekfaglige og ny barne- og ungdomslitteratur

Personlig egnethet vil bli vektlagt. Under ansettelsesprosessen vil vi holde en formidlingsprøve med aktuelle kandidater. Vi håper dette trigger deg!

Vi tilbyr:

Lønn i henhold til gjeldende tariffavtaler og gode forsikrings- og pensjonsordninger.
Vi har en spennende arbeidsplass med mulighet til å utvikle Steinkjer bibliotek til et bibliotek for framtida, et trivelig arbeidsmiljø med engasjerte, dyktige og kreative kolleger, mange varierte arbeidsoppgaver med rom for egne initiativ og tiltak, og gode utviklingsmuligheter innenfor bibliotekets fagfelt.

Kontaktinformasjon

Marianne Vanem, biblioteksjef, 922 37 999, marianne.vanem@steinkjer.kommune.no

Arbeidssted

Bogavg. 10
7725 Steinkjer

Søk på stillingen:Klikk her

Nøkkelinformasjon:

Arbeidsgiver:Steinkjer kommune

Referansenr.:4268423190
Stillingsprosent: 100%
Fast
Startdato: 01.12.2020
Søknadsfrist: 17.08.2020

Søknad

Søknadsfrist: 17.08.2020

Om stillingen

Stillingstittel: Bibliotekar barn/ungdom

Ansettelsesform: Fast

Heltid/deltid: Heltid

Sektor: Offentlig

Om arbeidsgiveren

Arbeidsgiver: Steinkjer bibliotek

Adresse: Bogavg. 10 STEINKJER

Hjemmeside:

Steinkjer er administrasjonssenteret i Trøndelag fylke. Kommunen ligger 12 mil nord for Trondheim og er Norges geografiske midtpunkt. Fra 01.01.20 ble Steinkjer og Verran sammenslått til ny kommune, med ca. 25.000 innbyggere.

Visste du at Steinkjer er en av landets største jordbrukskommuner, er universitetsby og har et aktivt handelssentrum med et spennende næringsliv?
Vi er en åpen, lys og glad kommune, med sterke historiske røtter og store framtidsambisjoner. For tiden satser vi sterkt på kultur, helse og oppvekst.

Steinkjer kommune er IA-bedrift og opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss uansett alder, kjønn, funksjonshemming, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn.
Vi gjør oppmerksom på at også søkere som ber om å bli unntatt offentlighet, kan bli ført opp på søkerliste. Nærmere opplysninger om hvordan kommunen forvalter Offentleglova gis av personaltjenesten.