Publisert 23.12.2022

Business Controller i Grande Entreprenør

Business Controller i Grande Entreprenør

Vi ser etter deg som er faglig dyktig, analytisk, selvstendig, nøyaktig og strukturert. Du er god til å samarbeide og kommunisere med alle deler av organisasjonen, både skriftlig og muntlig. Du liker å jobbe med en kombinasjon av periodisk rapportering, analyser og utviklingsoppgaver.

God økonomiforståelse er viktig for å lykkes i byggebransjen, og vi ønsker nå å styrke organisasjonen med en dyktig business controller. 

Til denne stillingen ser vi etter deg som har noen års erfaring som controller i prosjektbasert virksomhet, fortrinnsvis innen entreprenørbransjen. Du vil inngå i et spennende og dynamisk økonomimiljø som jobber lokalt inn mot prosjekt og avdeling, og vil samtidig være en del av Veidekkes øvrige controllernettverk. Som business controller vil du også få en sentral rolle i utviklingen og implementeringen av nye IT-løsninger som er et viktig pågående arbeid og satsingsområde for Grande og Veidekke i tiden som kommer.

Grande Entreprenør har kontor på Verdal, som vil være fast arbeidssted. Noe reisevirksomhet ut til våre byggeprosjekter samt inn til Veidekkes hovedkontor på Sluppen/ Trondheim må påregnes.

Ansvarsområder

 • Støtte våre byggeprosjekter innen økonomisk styring og kontroll
 • Bistå prosjektene i usikkerhetsstyring av tilbud og i prosjekter i gjennomføring
 • Bidra til å sikre god økonomistyring i resultatenheten   
 • Oppgaver knyttet til økonomisk rapportering, budsjett, prognoser, likviditetsoppfølging, analyser mv.
 • Opplæring og støtte til prosjektpersonell for å videreutvikle økonomiforståelse
 • Gjennomføre økonomiske analyser og gi beslutningsstøtte til ledere
 • Bidra i utviklingen og implementeringen av nye IT-løsninger som er under utvikling

 Kvalifikasjoner

 • Økonom eller ingeniør, fortrinnsvis med utdanning på masternivå. Relevant erfaring kan erstatte manglende formalkompetanse.
 • Minst 3 års erfaring fra prosjektøkonomi/økonomistyring/controlling i entreprenørbransjen eller annen prosjektbasert virksomhet 
 • Høy kompetanse på Excel, Powerpoint, Power BI, og gjerne også andre IT-verktøy
 • Kunnskap om og interesse for IT-løsninger i prosjektbasert virksomhet og økonomistyring 
 • God til å sammenstille informasjon for rapporterings- og presentasjonsformål

Stillingen rapporterer til daglig leder i bedriften, men vil i tillegg være faglig tilknyttet økonomisjef i Veidekke Trøndelag.

Profil
Vi ser etter deg som er faglig dyktig, analytisk, selvstendig, nøyaktig og strukturert. Du er god til å samarbeide og kommunisere med alle deler av organisasjonen, både skriftlig og muntlig. Du liker å jobbe med en kombinasjon av periodisk rapportering, analyser og utviklingsoppgaver.

I tillegg har du

 • Stå-på-vilje og gjennomføringsevne, men du er tålmodig og tenker langsiktig
 • Evne til å jobbe under tidspress og levere som avtalt
 • Interesse for utvikling og anvendelse av IT-verktøy som forbedrer arbeidsprosesser
 • Interesse for byggvirksomhet og entreprenørbransjen

Vi tilbyr 

 • Varierte utfordringer i en stor organisasjon med et faglig sterkt økonomimiljø
 • Utviklingsmuligheter over tid internt i Grande Entreprenør samt Veidekke konsernet
 • Arbeid tett sammen med ledelsen i våre avdelinger og våre prosjekter/prosjektledelsen 
 • Markedsmessig lønn o. a. vilkår

Kontakt
Økonomisjef, Camilla Alden, 920 60 699
Daglig leder, Morten Hynne, 952 48 541
HR-leder, Nina Stensland Melbye, 951 77 863

Søknadsfrist: 31.01.2023 

Sted: Grande Entreprenør, Verdal 

For mer informasjon og å søke på stillingen. Klikk på "Søk på stilling" knappen på denne siden.

Søknad

Søknadsfrist: 31.01.2023

Om stillingen

Stillingstittel: Business Controller i Grande Entreprenør

Ansettelsesform: Annet

Heltid/deltid: Heltid

Sektor: Privat

Om arbeidsgiveren

Arbeidsgiver: Veidekke Entreprenør AS

Adresse: VERDAL

Hjemmeside:

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Stillingen inngår i Veidekke Bygg, som driver landsdekkende byggevirksomhet for private og offentlige kunder. Virksomheten bygger boliger, yrkesbygg, skoler og andre offentlige bygg. Årlig omsetning er NOK 13,5 milliarder (2021), og virksomheten har ca. 2 800 ansatte, hvorav 1 600 fagarbeidere og 1 200 funksjonærer.

Grande Entreprenør AS har gjennom en årrekke vært Nord-Trøndelags største byggentreprenør. Med sine 200 ansatte fra Namdalseid til Stjørdal, og en omsetning på ca. 600 MNOK er bedriften en av de største private arbeidsgiverne i regionen. Siden oppstarten i 1953 har bedriften alltid hatt fokus på lærlingeordningen og viktigheten av å besitte sterk fagkompetanse i byggfagene. Dette kombineres med erfaring på prosjektledelse og gjennomføringskraft på alle typer byggoppdrag. Siden 2018 har bedriften vært et deleid datterselskap i Veidekke Bygg, og har gjennom dette også fått tilgang på god kompetanse innen nye kontraktsformer og ikke minst bærekraftige byggemetoder.

Veidekke har også en større byggvirksomhet i Trondheim (omsetning 900 MNOK / 280 ansatte),  som jobber tett med Grande Entreprenør gjennom både gjennom egne og felles prosjekter. Veidekke i Trondheim og Grande utgjør samlet Veidekke Bygg Trøndelag som gjennomfører alle typer byggeprosjekter og har spesialisert oss på gjennomføring av totalentrepriser i samspill med kunden. Vi bygger skoler, boliger, kontorbygg og andre næringsbygg som butikker og kjøpesentre, lager- og industribygg. Vi har siden 1997 bygget omtrent 2000 leiligheter i blokk og rekkehus.