Publisert 18.07.2022

Direktør for Falstadsenteret

Vi søker etter en direktør som skal lede arbeidet med å utvikle Falstadsenteret videre som et stolt freds- og menneskerettighetssenter med visjon om å gi publikum opplevelser som gir mening.

 

Vi ønsker oss en ryddig, initiativrik, analytisk og kommunikasjonssterk direktør som evner å inspirere 22 dyktige medarbeidere som jobber med undervisning, forskning og museumsformidling. Aktuelle kandidater må kunne vise til solid ledererfaring, ha god politisk/ forvaltningsmessig forståelse, gjerne tung erfaring fra menneskerettighets, – museums, – eller minnestedsfeltet og være motivert for å representere institusjonen i det offentlige ordskiftet. Vi ønsker en direktør som evner å bygge nettverk og være synlig i ekstern kommunikasjon. Det er en stor fordel med erfaring og kunnskap fra kultur, – utdanning- og forskningsfeltet.  Vi ser for oss at aktuelle kandidater har høyere, relevant utdanning fra universitet eller høgskole. Solid realkompetanse kan oppveie for manglende formell utdanning.

 

Kandidater til stillingen må har gode skriveferdigheter og erfaring med å lede søknadsarbeid mot offentlige myndigheter.  For å lykkes i denne jobben må man i tillegg ha stor arbeidskapasitet, være språklig sterk på norsk og engelsk og være en dyktig relasjonsbygger. Det er også viktig å beherske raske sceneskift i en travel hverdag. Gode samarbeidsevner er nødvendig for å få til god dialog med bevilgende myndigheter og andre samarbeidspartnere.

 

Direktøren rapporterer til styret og har det overordnede ansvaret for Falstadsenterets administrasjon og økonomistyring.

 

Lønn etter avtale. Arbeidssted: Ekne i Levanger kommune.

Ta gjerne kontakt med vår rekrutteringsrådgiver Gro Møllerstad, Møllerstad rekruttering as, tlf 915 59 752, eller styreleder Øystein Djupedal, tlf 480 18 010, for ytterligere informasjon.

Link til søknadsskjema: Send søknad

Søknad

Søknadsfrist: 06.09.2022

Om stillingen

Stillingstittel: Direktør for Falstadsenteret

Ansettelsesform:

Heltid/deltid: Heltid

Sektor: Privat

Om arbeidsgiveren

Arbeidsgiver: Møllerstad rekruttering AS Falstadsenteret

Adresse: Falstadvegen 59 EKNE

Hjemmeside:

Falstadsenteret er et av de syv nasjonale freds- og menneskerettighetssentrene, minnested og museum. Senteret er i sterk vekst, og besøkes årlig av over 8000 skoleelever fra grunnskoler, videregående skoler og studenter senteret for å lære om menneskerettigheter og demokrati med utgangspunkt i Falstads historie som fangeleir under 2. verdenskrig. Falstadsenteret har 22 ansatte og er i tillegg involvert i skoleutviklingsprosjekt og europeiske prosjekt knyttet til museumsformidling og minnestedsutvikling. Falstadsenteret er godkjent av Forskningsrådet som egen forskningsinstitusjon. Falstadsenteret er også et kurs- og konferansesenter med 28 overnattingsrom. Driften er hovedsakelig finansiert med tilskudd fra Kunnskapsdepartementet, men får også støtte fra Trøndelag fylkeskommune, Levanger kommune og gjennom vårt internasjonale samarbeid. Vårt nettsted er: www.falstadsenteret.no