Ved Nord universitet, Fakultet for samfunnsvitenskap, er det ledig en midlertidig stilling som stipendiat i sosiologi.
Inkludering av unge i utdanning, arbeid og samfunnsliv er en del av langtidsplanen for forskning og utdanning 2023-2032. Utenforskap har store konsekvenser for både individer og samfunn, og det er behov for økt kunnskap for å møte utfordringene og bidra til innovative løsninger.
Fakultet for Samfunnsvitenskap ønsker å øke satsingen på Innovasjon for bærekraftig velferd, og lyser ut midlertidig stilling som stipendiat knyttet til tema ungt utenforskap. Stipendiaten skal bidra til å utvikle ny kunnskap og felles forståelse om risikofaktorer som øker sannsynligheten for at unge havner utenfor utdanning, arbeid og samfunnsliv. Prosjektet skal ha et sosiologisk perspektiv og i hovedsak innrettes mot bruk av kvantitative data (gjerne registerdata).
Ph.d-prosjektets innretning vil bli utviklet i dialog mellom den som tilsettes og veileder. Den som tilsettes vil bli del av et eksisterende forskningsmiljø innenfor Ungt utenforskap ved FSV, og vil være tilknyttet faggruppe for velferd og sosiale relasjoner. Forskningsmiljøet er også del av et større nettverk med samarbeidspartnere og interessenter innen forskningsområdet. Ansettelsesperioden er i utgangspunktet tre år, uten arbeidsplikt. Det åpnes imidlertid også for mulighet om fire års ansettelsesperiode med pliktarbeid, dersom kandidatene har relevant kompetanse for å undervise ved fakultetets studier.
Stillingen har kontorsted Bodø eller Levanger. Det er residensplikt i stillingen.
Stillingene lønnes etter Statens regulativ, stipendiat kode 1017, NOK 501 200,-. Fra lønnen går lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse.
Den som ansettes, må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganisering ved Nord universitet.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV`en, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke. Universitetet praktiserer moderat kjønnskvotering i samsvar med lokal tilpasningsavtale for Hovedavtalen i Staten.
Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registreringsformål.
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:
Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju
Fakultetet gjør oppmerksom på at man forbeholder seg retten til ikke å ansette søkere som er vitenskapelig kvalifisert, men som ikke tilfredsstiller andre kriterier som språk, pedagogiske evner, erfaring fra forskning eller personlige egenskaper.
Søknad sendes elektronisk innen 28.02.2023
Den elektroniske søknaden skal inneholde:
All dokumentasjon lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.
Det er søkers ansvar å sende inn fullstendig dokumentasjon elektronisk innen søknadsfristen.
Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.
Refnr. 30071862
Stillingstittel: Stipendiatstilling i sosiologi
Ansettelsesform: Åremål
Heltid/deltid: Heltid
Sektor: Offentlig
Arbeidsgiver: Nord universitet
Adresse: LEVANGER
Hjemmeside: http://www.nord.no/no
Gjennom forskning, utdanning og samfunnsdeltakelse, bidrar Nord universitet til å skape en bærekraftig framtid med utgangspunkt i vår geografiske lokalisering.
I samarbeid med samfunns- og næringsliv i Nordland og Trøndelag, fremmer våre 11.500 studenter og 1.350 ansatte innovative løsninger og kunnskapsbasert praksis, lokalt og internasjonalt.
Nord universitet har fire strategiske satsningsområder: blå og grønn vekst, bærekraftig innovasjon og entreprenørskap, samfunnssikkerhet og helse, velferd og oppvekst.
Fakultet for samfunnsvitenskap (FSV) utdanner samfunnsvitere som imøtekommer samfunnets behov for nytenkende yrkesutøvere innen privat og offentlig sektor. Fakultetets tilbyr ph.d. utdanning i sosiologi. FSV har ca. 2200 studenter og 190 ansatte.
Fakultetets forskningsvirksomhet er organisert i fire faggrupper: Velferd og sosiale relasjoner, Historie, kultur og medier, Ledelse og innovasjon og Miljø, internasjonale relasjoner, nordområder og samfunnssikkerhet (MINS).
Fakultet for samfunnsvitenskap har ansatte på to ulike studiesteder; Bodø og Levanger. Det gis per i dag også undervisning på Stokmarknes, og Mo i Rana.
Les mer: www.nord.no/fsv