Publisert 20.06.2022

Støttekontakter

Frosta kommune, virksomhet Helse og familie har behov for flere støttekontakter

Virksomhet helse og familie består av ni områder og 20 ansatte. Hos oss er legekontoret, rus- og psykiatritjenesten, helsestasjon- og skolehelsetjenesten, ungdomsklubben, friskliv, forvaltningskontoret, fysio/ergotjenesten, hukommelsesteamet og flyktningetjenesten organisert. Vi er opptatt av å reduserer sosiale helseforskjeller, og at alle skal ha et likeverdig tilbud om helsetjenester uavhengig av diagnose, bosted, personlig økonomi, kjønn, etnisk bakgrunn og den enkeltes livssituasjon. 

Arbeidsoppgaver

Støttekontakt er et tiltak som nyttes over flere brukergrupper som har særlig behov i forhold til kultur og fritid. Støttekontakttilbudet skal bidra til at barn, voksne og eldre skal få en aktiv og meningsfull fritid i fellesskap med andre, forebygge isolasjon og fremme sosial deltagelse. Gjennom samvær og aktivitet kan en støttekontakt bidra til å øke brukerens evne til å utfolde seg, mestre ulike livssituasjoner, øke troen på seg selv og bli kjent med nye mennesker og miljøer. Det å være støttekontakt er et spennende, meningsfylt og lærerikt oppdrag, hvor du i stor grad kan styre og påvirke din egen arbeidstid. 

Du som  støttekontakt må ha fylt 18 år. Du må være stabil og pålitelig og må kunne binde seg for ett år. Støttekontakten må ha gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, respekt for andre mennesker, være trygg på seg selv og ha evne til å etablere kontakt. 

Personer som søker om å få støttekontakt får vanligvis innvilget fra 2-6 timer pr uke. Man kan være støttekontakt til flere enn en person om man ønsker det. 

Du trenger ingen utdannelse, men du må ha en interesse for oppgaven

Kvalifikasjoner

 • Ingen krav til formell utdanning
 • Beherske norsk muntlig og skriftlig
 • Førerkort kl B
 • Fylt 18 år
 • Politiattest må fremlegges
 • Som støttekontakt må du kunne holde avtaler, sette grenser og forholde de profesjonelt til rollen din.
 • Du må ha interesse for å jobbe med mennesker.

 

Personlige egenskaper

 • Ansvarsfull og pliktoppfyllende
 • Pålitelig, stabil og trygg på deg selv
 • Gode kommunikasjonsevner og liker å jobbe med mennesker
 • Kreativ, samarbeidsvillig og målrettet
 • Personlig egnethet vil vektlegges for oppdraget

 

Vi tilbyr

 • Godtgjørelse etter egen timelønnsats 
 • Informasjons- og oppstartsmøte
 • Teammøter og kurs med relevante temaer for deg som støttekontakt ca 2. ganger i året. 
 • Veiledning og oppfølging ved behov.

Kontaktinformasjon

Gerd Karin Greistad, Miljøarbeider, 488 59 059

Arbeidssted

Alstad
7633 Frosta

Nøkkelinformasjon:

Arbeidsgiver:Frosta kommune

Referansenr.:4377671358
Stillingsprosent: 0%
Engasjement

Søknad

Søknadsfrist: 30.11.2022

Om stillingen

Stillingstittel: Støttekontakter

Ansettelsesform: Engasjement

Heltid/deltid: Deltid

Sektor: Offentlig

Om arbeidsgiveren

Arbeidsgiver: Frosta kommune

Adresse: Alstad FROSTA

Hjemmeside: www.frosta.no

Frosta kommune ligger vakkert til på en halvøy i Trondheimsfjorden. Omgitt av fjord, åser og fjell finner du et fantastisk flott og rikt kulturlandskap med en spennende historie. Vi har cirka 2.650 innbyggere, og er sentralt plassert i Trøndelag. Det er korte avstander til E6, jernbane og Trondheim lufthavn. Frosta kjennetegnes av et utviklingsorientert landbruksmiljø, gode og fremtidsrettede helsetjenester samt trygge og gode oppvekstvilkår for barn og unge. Mange lag og foreninger bidrar til et aktivt og levende samfunn. Her treffer du trivelige folk, et kreativt næringsliv og utviklingsorienterte folkevalgte.

Som kommune har vi et svært viktig samfunnsoppdrag, og vi søker etter deg som vil jobbe sammen med innbyggere, næringsliv og gode kollegaer for å forbedre tjenestene i kommunen. Frosta kommune som organisasjon er i utvikling og du vil sammen med resten av laget få påvirke hvordan ansvaret for oppgaver skal fordeles og utvikles i tiden som kommer. Vi tror på at sammen får vi til mer, derfor har Frosta kommune også tjenestesamarbeid med flere kommuner.